Nyheter

PallCentralen har anledning att gratulera dagligvaruhandeln till ett lyckat avtal med palljätten Chep !

Vi på PallCentralen gläder oss tillsammans med dagligvaruhandeln (ICA, Dagab, Coop samt Bergendahls med tillhörande svans) för det fina försök de gjort för att förbättra förutsättningarna till smidiga logistiklösningar tillsammans med Chep-pooling.

Jag personligen har i ett par årtionden jobbat för rationaliseringar inom områden där lastbärare har haft en central roll i logistiken.

Lastbärare har generellt lite eller inget mervärde i sin existens, endast priset är det dominanta.

Har det funnits ett mervärde så har det återfunnits i rent personlig tilldelning av allehanda ersättningar som faller i skuggan av vad man menar med ett rättskaffens samhälle.

Detta har yttrat sig på ett negativt vis vid offertförfarande såsom, erbjudande av tredjepartlogistik där det funnits dolda inkomster som ett resultat av nedklassning av kvalitéer till uppdragstagarens favör.

Vissa inköpare/säljare sitter som bekvämlighetens lakejer på sina breda stolar för att i denna roll försvåra för företagen att ta sig in som partners, trots att det finns möjligheter till ökade förtjänster åt sina arbetsgivare.

Chep-pooling är ett av de största på marknaden, jämfört med dem är vi relativt små. Detta till trots så är vårt system så väl lika bra.

Vi erbjuder våra kunder en bra deal, med lite eget engagemang så bli förlusterna så små som det möjligen går.
Med GULD, SILVER & BRONS har leverantörerna möjlighet att påverka sitt ekonomiska resultat när PallCentralen återköper deras lastbärare. Systemets förluster blir enbart ( Administration kostnad 5 kr + Frakt till köpare 5-10 kr)
Normalt förfarande är: Administration kostnad – hämtning – på och avlastning – klassning – lagring- pålastning – frakt till köpare, varav denna ekvation = 6+10+2+8+2+7=35 kr

Detta ska jämföras med Cheps hyreskostnad = ?, eller Byggpallens 35 kronor.

Detta är ett system som vi kan erbjuda er när vi byggt ut vårt X-POOL system (pallemballageflödesutjämningssystem) som används av leverantörer och godsmottagare.

Godsmottagaren gör en stor ekonomisk vinst och underleverantörer får ett alternativ som är betydligt mera fördelaktigt än att det endast erbjuds dem att få köpa av oss, (Pallcentralen).

Att köpa av Pallcentralen gör ju ingen skillnad, då nuvarande leverantör har i stort sett samma priser som oss.
Konsekvensen av systemet ”X-POOL”

I initialskedet kommer mycket av pallemballaget att hamna på våra centrallager, samt att leverantörerna får pallemballaget fritt utkört till sina lager på deras orter. Frågan om vem som ska betala den löpande avgiften till X-POOL, äger Ni, dock kommer ev. en årsavgift eller dylikt att debiteras leverantörerna i systemet.

Slutligen.

Detta system kommer att höja kvalitén på pallemballaget som cirkulerar. Om detta ska fungera i sin helhet så ska leverantörerna tillföra pallemballaget endast genom att köpa dessa från Pallcentralen för att kvalitén ska vara säkrad.
På så vis kan vi tillsammans upprätthålla den rätta kvalitén på det returemballage som cirkulerar. Därmed kommer ”X-POOL” innebära att även i framtiden ge betydande besparingar för efterhanteringen av det inkomna emballaget som till följd inte behöver synas och sorteras i lika stor omfattning.

 

 

Pallar – Prata med oss när ni ska köpa eller sälja lastpallar

 1. Vi köper och säljer lastpallar med tillgång till palldepåer över hela landet.
 2. Vi köper in lastpallar som klassas in i flera olika sorter efter en opartisk bedömning, dessa säljs sedan vidare till industrin och många andra branscher.
 3. Vi är ett smidigt alternativ för en personlig och enkel kontakt när ni ska köpa eller sälja lastpall. De personer som tar hand om er och era order, både på köp och säljsidan, har en lång erfarenhet i pallbranschen.
 4. Lägg därtill att företagets VD har varit aktiv inom transport/pall-branschen i 35 år.
 5. Sammantaget har Pallcentralen en hög kompetens inom lastpallar, detta ger er som partner en trygghet att få rätt information och support om de produkter som ni vill köpa eller sälja.
 6. På sidan finner ni både nya och begagnade Eur-pallpallkragar eller kanske söker ni engångspallar eller halvpall, detta finner ni också hos oss.
 7. Kontakta oss när ni söker en trygg leverantör eller köpare av era lastpallar.

Öppna med riktpriser på pallar

 1. Vi vill göra det enkelt för er att se priser både vid att köpa och sälja lastpall.
 2. Vi presenterar våra priser direkt på hemsidan för att ni ska få en uppfattning om våra priser för lastpall.
 3. Priserna är riktpriser (med undantag inköpspriser av blandade pallpartier som speglar det vi ger med exakta priser) då det kan variera mycket beroende på mängd pallar, kvalitet och leveransavstånd.
 4. Kontakta oss för att få ert exakta pris innan ni ska köpa eller sälja lastpallar.

 

innovation GT